luni, 9 decembrie 2013

Ce vedem in Amsterdam?



Orasul noptii din Olanda este unul dintre cele mai apreciate obiective turistice din lume. Poate datorita faptului ca ai libertate totala, sau datorita atmosferei de vacanta din oras, insa Amsterdam este un oras cu adevarat turistic, care merita vizitat.
Orasul nu este unul dntre cele scumpe, insa pentru buzunarul romanului de rand s-ar putea sa nu fie o destinatie tocmai ieftine. Pe de alta parte… Amsterdamul este una dintre destinatiile c emerita sa fie vizitate macar o data in viata, mai ales pentru impatimitii placerilor usoare. PRetul transportului este foarte ok si recomand o agentie care sa vanda biletele online (de ex. TravelDesk: bilete de avion Amsterdam)
Pe langa barurile de noapte si numeroasele preparate locale, exista si foarte multe obiective turistice care merita toata atentia:
Red District - Cel mai mare obiectiv turistic din oras, este cunoscut si drept Walletjes. Ceea ce il face atat de deosebit este faptul ca de-a lungul strazilor, sunt numeroase camere inchiriate de femei care ofera servicii sexuale si isi dezvaluie "marfa" in spatele unui geam de sticla. Lumina de pe aceste stradute este rosie, de unde si numele de Red District. Intreaga zona este plina de spectacole pentru adulti, magazine sexuale sau cinematografe cu filme xxx. De asemenea, aici se gaseste si muzeul canabisului.
Muzeul Madame Tussand's - Este o sucursala a mult mai cunoscutului muzeu din Londra, unde te poti fotografia cu numeroase vedete facute exclusiv din ceara. Pretul pentru un bilet la acest muzeu este de 23 de euro pentru adulti sau 17.5 euro pentru copii.
Muzeul Van Gogh - Este muzeul care contine cele mai multe tablouri semnate de celebrul artist. Pe langa lucrarile acestuia, muzeul Van Goch mai contine si lucrari ale altor artisti foarte cunoscuti.
Fabrica Heineken - Desi nu mai este functionala, fabrica Heineken este un obiectiv turistic important al Amsterdamului. Daca ajungi aici, vei putea vedea procesul de fabricare al berii iar pentru 15 euro vei primi 3 beri mari si un cadou surpriza. Poti sa iti imbuteliezi propria sticla de bere sau poti comanda o sticla personalizata.
Piata Dam - Cea mai cunoscuta piata din Olanda, este punctul de plecare al orasului Amsterdam. Satul de pescari care sta la baza orasului era situat chiar pe locul pietei. De-a lungul timpului, piata Dam a sustinut numeroase ceremonii si cele mai importante evenimente din oras. In centrul pietei, exista un Obelisc dedicat libertatii, care a fost construit in 1956 in memoria soldatilor morti in al 2-lea razboi mondial.
Artist Zoo - O gradina zoologica incantatoare, construita in urma cu mai bine de 200 de ani. Aceasta cuprinde peste 700 de specii de animale si numeroase specii de arbori.Tot aici, exista si o gradina botanica unde pot fi admirate cele mai interesante specii de plante.